Bienvenidos - Welcome - 歓迎 - Willkommen - ترحيب -
Benvenuto - Benvido - Ongietorri - Accueil - Powitanie -
Velkommen - ยินดีต้อนรับ - καλωσόρισμα - 환영 -
Välkommen

dijous, 4 d’abril del 2013

Puntes al món - València







A València hi ha una plaça que es diu "la plaça redona". Es una plaça petita, ben rodona, envoltada de cases, com si fos un pati interior, i amb una font al mig. Hi ha hagut molta polèmica amb aquesta plaça, perquè l'ajuntament la va "restaurar", i la veritat és que ha perdut tot l'encant.

Hi ha molta informació sobre aquesta plaça, us poso un enllaç:
http://gestionandolaculturacritica.wordpress.com/2012/08/22/la-placa-redona-de-valencia-lo-que-era-y-lo-que-es/


Doncs passejant per la ciutat vam anar a parar a la plaça redona, on encara se segueixen venent productes de merceria com antigament. Hi havia unes quantes paradetes on venien fils per fer punt de creu, brodats i randes, rotlles de cintes i tapapunts,... i uns mitjons de fil brodats preciosos. I també tenien material per fer puntes al coixí: coixins fets amb palla de sègol, revistes de patrons, i en un aparador hi havia les puntes de la foto.

Vaig veure informació sobre les puntes que es fan a València, copio el text:


"Puntes valencianes.
Naixen d'unes puntes de tira sotmeses al procés de separació i d'enrotllament per tires. Pot ser rígid o prisat, i s'usen fonamentalment per a roba de bebés, xiquetes i senyores, decoració de bressols, coixins, calcetins, jocs de bany... Poden trobar-se d'un color, bicolor, amb fil metàl·lic.

La blonda valenciana.
Puntes en fils de seda amb motius florals i ones a la vora molt marcades, teixida amb dos tipus de fil, l'un brillant i l'altre mat per a augmentar la sensació de relleu. Cal distingir-la de la blonda brodada, que és un tul brodat, a mà o a màquina, i del xantillí, puntes lleugeres de fil continu, caracteritzades per adorns d'elegants vegetals, flors i fulles en grans garlandes."





2 comentaris:

  1. Moltes gràcies per citar-nos al teu blog. És tot un plaer :D Ens alegra que hages anat a la Plaça Rodona i vist el meravellós ventall sobre puntes. He après molt sobre les puntes de València gràcies a aquest post. Em sembla molt original el teu blog! Ja què el "cosir" ha sigut una gran tradició i poc a poc la gent cada vegada la coneix menys. Enhorabona! :D

    ResponElimina
    Respostes
    1. Per cert jo també cosia amb la meva iaia de menuda :D

      Elimina